Anne Koskinen-Kannisto, tietojärjestelmätiede

Ensimmäisen WI-maisterin terveiset

1. WI maisteri Anne Koskinen-Kannisto

Hakusessa unelmien ura? Löysit tiesi oikeaan paikkaan. WI on valinta, joka auttaa opintojen aikana sinua selvittämään millaiselta unelmiesi urasi voi näyttää, samalla antaen eväät valitsemallasi polulla menestymiseen.

Sain kunnian olla ensimmäinen valmistunut WI-maisteri vuonna 2007, pari vuotta ohjelman alkamisen jälkeen. Olen todella iloinen, että tein valinnan TJT:stä pääaineena. TJT:n valitseminen pääaineeksi antoi minulle kaikki ne edellytykset, joilla olen pystynyt luomaan omannäköiseni työuran. Koen että TJT antoi äärettömän määrän mahdollisuuksia päättää, minkälaiselta urani tulee näyttämään. TJT-opinnot ovat antaneet minulle edellytykset menestyä useissa eri rooleissa kuten:

#kehityspäällikkö #tietojärjestelmien kehittämispäällikkö #esimies #tiiminvetäjä #projektipäällikkö #johtoryhmän jäsen #integraatiopäällikkö #konsultti #valmentaja #yliopisto-opettaja #tutkija #henkilöstöjohtaja #strategiajohtaja #ohjausryhmän jäsen #kehitysjohtaja #muutosjohtaja.

Työjärjestelmiä, tietotekniikka, ihmisiä

Kuten huomaat, tittelit vaihtelevat, mutta niihin liittyvillä vastuilla ja tehtävissä menestymisellä on myös paljon yhteistä: kaikkia näitä rooleja yhdistää tavalla tai toisella muutos, kyky johtaa ihmisiä luoden edellytykset muutoksessa onnistumiseen sekä kyky nähdä isompi kuva siitä, miten organisaatio ja (työ)ympäristö kokonaisuutena toimii. WI-tutkinnosta on siis moneksi. Itse olen kiitollinen siitä, että olen saanut kehittää yksilöitä, organisaatioita ja työkaluja monella eri toimialalla, monessa eri roolissa ja eri työympäristössä. Paras anti opinnoista oli rohkeus uskaltaa katsoa asioita moniulotteisesti. Se on kantanut ja mahdollistanut itselleni paljon.

Työinformatiikka insipiroi

Toivon että oma urapolkuni voisi toimia sinulle inspiraation lähteenä ja esimerkkinä monipuolisuudesta ja loputtomista mahdollisuuksista, jotka odottavat WI-opintojen jälkeen. Voit itse päättää mihin haluat urallasi suunnata. Itse olen oppinut matkan varrella miten ammatilliset kiinnostuksen kohteet ovat muuttuneet ja olen siirtynyt teknisen kehittämisen polulta enemmän yksilöiden ja tiimien valmentamiseen sekä johtoryhmien ja organisaatioiden strategisen tason kehittämiseen. Löysin oman intohimoni johtamisen ja organisaatiokulttuurin ympäriltä ja WI mahdollisti minulle valmiudet käsitellä muutosten kompleksisuutta useista eri näkökulmista. Tämä lähtökohta puhutteli minua jo alkuvaiheessa opintojani ja se on toiminut ohjenuoranani läpi koko urani.

Sinun näköisesi tulevaisuus odottaa

Tulevaisuus odottaa, oletko valmis rakentamaan omannäköisesi, unelmien urapolun? Asettamalla tavoitteeksesi valmistua maisteriksi tietojärjestelmätieteestä, on luultavasti paras mahdollinen investointi, jonka voit itsesi ja tulevaisuutesi eteen tehdä. Hae. Lupaan että se on sen arvoista 😊

Rakkaudella,

Anne