Etusivu       Sivukartta       Yhteystiedot  
Näyttämöt ja kasvunpajat tiedolla johtamisen ahjoina 6aika-hankkeessa 7.3.2017

NK image

- Tietotyön monimuotoisuus kasvuhakuisissa yrityksissä haastaa selvittämään muutostarpeita uusimpien kontekstiin liittyvien tutkimustulosten kanssa. Oli kohde sitten mikä tahansa, niin on tärkeää ymmärtää kohdejärjestelmän (human activity system) nykytilanne, osaaminen ja toimijat sekä tutkimustiedon tehokas ja vaikuttava käyttö liiketoiminnan ja työn kehittämisessä. Backstage-palvelussa yhdistämme parhaan osaamisemme työjärjestelmien ja liiketoiminnan kehittämisestä sekä uusimman tutkimustiedon hyödyntämisestä alakohtaisesti, tarvittaessa monialaisesti, totetaa lehtori Antti Tuomisto, osahankkeen vastuullinen johtaja.

Perinteinen rekrytointiprosessi on raskas ja hankala sekä työnantajalle että tuleville työntekijöille. Jopa korkeakoulutettujen työttömyys on kasvanut Suomessa 47 000 henkilöön, ja ongelman ratkaiseminen vaatii uusia malleja työllistymisen ratkaisemiseksi. Näyttämöt ja kasvunpajat -6Aika-hankkeessa haetaan näitä uusia rekrytointi- ja työllistymismalleja korkeasti koulutetuille työn hakijoille ja valmistuville opiskelijoille kolmen kaupungin voimin.

Turun, Tampereen ja pääkaupunkiseudun yhteistyössä tuotetut pilotoinnit pitävät sisällään uudentyyppisiä rekrytointitilaisuksia, kuten Kasvunpaja-innovaatiotuuletuksia ja reverse rekry -tilaisuuksia, joissa työnhakijat pystyvät näyttämään taitonsa reaalimaailman haasteiden kanssa CV:n viilauksen sijaan. Kasvunpajat tuottavat yrityksille suoraa lisäarvoa monialaisen osaajajoukon ratkaistessa yritysten haasteita, mutta ne myös mahdollistavat osallistujien arvioimisen tulevina työntekijöinä.

Hankkeen aikana kokeilemme myös uusia keinoja työllistymisen parantamiseen luomalla digitalisaatiosta kumpuavia uusia liiketoimintakokeiluja pk-yrityksissä. Uusi liiketoimintamalli uusine palveluineen vaatii uuden työn tekemistä, ja tämän aikaisemmin tunnistamattoman superpiilotyön tekemiseen tarvitaan uutta osaamista ja lisää työvoimaa. Liiketoiminnan kehittämisen perusteet otetaan työinformatiikan näkökulmasta, Backstage-palvelujen avulla.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Tampereen Typan, Tampereen AMK:n, Turun AMK:n, Turku Science Park Oy:n ja Vantaan Metropolia AMK:n kanssa ja se kestää vuoden 2018 loppuun asti.

Kiinnostuitko? Käy sivulla Kasvunpajat.fi ja kysy meiltä lisätietoja:

Projektitutkija Juhani Naskali
juhani.naskali@utu.fi
+358 44 0584 264

Lehtori Antti Tuomisto
antti.tuomisto@utu.fi
+358 44 0584 264
Turun yliopisto, Turun kauppakorkeakoulu