Etusivu       Sivukartta       Yhteystiedot  
Pk-yrityksen DigiKoeAjo on hupia ja hyötyä - aja ilmaiseksi, saatat jäädä koukkuun 11.1.2017

Digitalisaatio ja teollinen internet (IoT, Internet of Things) mahdollistavat nykyisen liiketoiminnan ja sisäisten prosessien kehittämisen lisäksi liiketoimintamallien uudistamisen. Puhutaan digitaalisesta siirrosta (digital transfer) ja jopa disruptiivisesta kehityksestä, joka radikaalisti muuttaa yrityksen liiketoiminnan. Siksi digitalisaatio ja IoT usein herättää paljon kysymyksiä ja tunteita, mutta ainakin toistaiseksi antaa vähemmän yrityskohtaisia ja käytännönläheisiä vastauksia.

Siksi me teemme DigiKoeAjo-hankkeen: tarjoamme ennakkoluulottomasti kokeilunhaluisille pk-yrityksille mahdollisuuden osallistua nopeaan kokeiluun. Kokeilussa pk-yrityksen kanssa ideoidaan sopiva kohde IoT-laitteelle. Seuraamme yhdessä mitä vaikutuksia kokeilulla ja siitä saaduilla tiedoilla (data ja sen analyysi sekä uusi ymmärrys liiketoiminnan ja  sen uudistamisen/kehittämismenetelmien kannalta) on pk-yrityksen toiminnalle. Tuloksena ei siis ole vain kolmisenkymmentä nopeaa kokeilua, vaan tietoa siitä miten IoT:n kanssa toimintaan liiketoiminnan kehittämisen ja siihen liittyvän päätöksenteon kanssa.

Hanke kestää vuoden 2017 ajan. Olemme parhailaan etsimässä IoT-laitetoimittajaa tarjouskilpailun kautta. Pk-yritysten ilmoittautuminen alkaa myös pian. Paikkoja pk-yrityksille on rajoitetusti, joten joutunemme suorittamaan karsintaa: haemme toimialariippumattomasti kokeilunhaluisia pk-yrityksiä varsinaissuomesta. Tavoitteena on saada riittävä kirjo eritaustaisia yrityksiä mukaan, joten viesti pk-yrityksille on:

Tykkäsit tai et IoT:stä ja digitalisaatiosta, tämä hanke on sinun yritystäsi varten!

Hankkeen rahoittaa Varsinais-Suomen liitto, AIKO-rahoitus.

Lisätietoa:

Antti Tuomisto, lehtori
Work Informatics, Tietojärjestelmätiede
Turun kauppakorkeakoulu, Turun yliopisto
Tel.   +358  2 333 8395   Mobile +358 40 737 1533
Katuosoite: Åhuset, Gezeliuksenkatu 2, Turun kauppakorkeakoulu, 20520 TURKU
Postiosoite: Work Informatics, Turun kauppakorkeakoulu, 20014 Turun yliopisto

Takaisin