Etusivu       Sivukartta       Yhteystiedot  
YSI-hanke terveysteknologian tuote- ja palveluinnovaatioden kimpussa TYKSissä 29.9.2016

Yliopistosairaalat Innovaatioalustana -hanke (YSI) jatkaa Työinformatiikan pitkää historiaa terveys- ja hyvinvointitutkimuksen saralla. Hanke tuo aiemmin kansalaiskeskeiseen terveysasiointiin keskittyvään tutkimukseen uuden ulottuvuuden sairaalasyntyisten innovaatioiden etsimisen muodossa. YSI-hanke toteuttaa Työ- ja elinkeinoministeriön kasvustrategiaa Työinformatiikan keinoin; sairaalan päivittäisestä toiminnasta etsitään uusia liiketoiminnan alkuja, jotka saatetaan yhteiskehittämisen keinoin toimialasta kiinnostuneiden yritysten ulottuville. Hankkeella on vahva kytkös kestävän kaupunkikehittämisen strategiaan (6Aika) ja sitä toteutetaan tiiviissä yhteistyössä 6Aika-kaupunkien kesken.

Turussa hanke on Terveyskampus Turku -toiminnan keskiössä ja se yhdistää eri tieteenalojen tutkimusta käytännön keinoin. ”YSI-hanke yhdistää myös turkulaisia tietojärjestelmätieteen tutkijoita tuoden yhteen eri taustatieteisiin perustuvaa tutkimusta TISRA-tutkimusyhteisön hengessä. Hyvänä esimerkkinä tästä ovat alueella toteutetut Tekes-hankkeet OmaHyvinvointi ja BeWell, jotka antavat oman näkökulmansa hankkeen toimintaan; OmaHyvinvointi työinformatiikkaan perustuvan terveys- ja hyvinvointiteknologian tutkimuksen kautta ja BeWell toimialan ekosysteemitutkimuksen muodossa”, toteaa YSI-hankkeen erikoistutkija Janne Lahtiranta Turun yliopistosta.

EAKR-rahoitteista hanketta koordinoi Turku Science Park Oy ja siihen osallistuvat Turun yliopisto, Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiiri, Oulun Yliopisto ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Lisätietoja: YSI-hanke

Ota yhteyttä jos asia kiinnostaa:

Janne Lahtiranta (Ph.D.)
Erikoistutkija, terveys- ja hyvinvointiteknologia
Turun yliopisto

Antti Tuomisto, lehtori
Work Informatics, Tietojärjestelmätiede
Turun kauppakorkeakoulu, Turun yliopisto
Tel.   +358  2 333 8395   Mobile +358 40 737 1533 
Katuosoite: Rehtorinpellonkatu 3, Säätiö, 3. kerros, Turun kauppakorkeakoulu, 20520 TURKU
Postiosoite: Work Informatics, Turun kauppakorkeakoulu, 20014 Turun yliopisto

Takaisin