Etusivu       Sivukartta       Yhteystiedot  
Inside-the-Box hanke paljastaa digitalisaation hyötykäytön salaisuudet: yrityskohtaisesti oikean kokoinen ja oikean suuntainen digiloikka 11.2.2016

Inside the Box-hanke etsii ja luo kohdeyritykselle sopivia digi-oivalluksia, joiden avulla yritys toteuttaa onnistuneen ja vaikuttavan digiloikan. Toimenpiteiden lähtökohta on yrityskohtaisen digiloikan tarpeen onnistunut tunnistaminen. Siten digiloikka lähtee yrityksen osaajista ja osaamisesta sekä vuoropuhelusta johdon ja esimiesten kanssa, jotta digitalisaation kohde, suunta ja voima valittaisiin mahdollisimman älykkäästi. Tämän tiedon perusteella tehdyt digiloikkien sarjat, digipolut muodostavat muutosprosessin, joka mahdollistaisi digitalisaation tavoitteiden nopean ja vaikuttavan toteutumisen.

Digimuutosprosessia tukemaan kehitetään palveluväylä, joka jatkossa mahdollistaisi yritysten ja korkeakoulujen sekä alueen IT-yritysten yhteistoiminnallisen palvelun jatkuvuuden. Tutkimustemme mukaan työn suorittamisen ymmärrys työn osaamisen ja erityisesti tietotyön kautta sisältää hyödyntämätöntä potentiaalia. Kokemuksemme mukaan tämä potentiaali voidaan valjastaa digitalisaation avulla paremmin osaksi organisaation ja yrityksen uudistumista ja kilpailukyvyn edistämistä työntekijäkohtaisen työhyvinvoinnin lähtökohdista ja sitä kunnioittaen

Digimuutoksen tunnistaminen lähtee aluksi neljästä skenaariosta: #kevennä, #kasva, #ota_haltuun ja #osallista. Oli liiketoiminnan ja työn sujuvuuden tila mikä tahansa, ja olipa digitalisaatioaste yrityksessä millä tasolla tahansa, aina on mahdollista realisoida digitalisaation hyödyntämätöntä hyötykäyttöpotentiaalia.

Hankkeessa toteutetaan nelisenkymmentä pilottia erityppisissä yrityksissä sekä järjestetään pilotteihin perustuvia seminaareja 2016-2018. Rahoittaja on ESR (Keski-Suomen ELY-keskus) ja TeliaSonera Oyj. Hankkeen toteuttavat Turun yliopiston Work Informatics -tutkijat yhdessä Turun Ammattikorkeakoulun Liiketalous, ICT ja kemian tekniikka -tulosalueen kanssa.

Lisätietoja: Antti Tuomisto


Back