Etusivu       Sivukartta       Yhteystiedot  
Täällä TaaS! Kuuleeko yritykset? 16.6.2015

Work Informatics kehitti kevään 2015 aikana työharjoittelua palvelunäkökulmasta. "Tavoitteena oli jälleen, että kaikki hyötyisivät enemmän: niin opiskelijat, alan opettajat kuin harjoittelijan palkkaava yrityskin", kertoo lehtori Antti Tuomisto.

"Saattaa kuulostaa alkuun tylsältä tehtävältä, työharjoitteluhan toimii kuin junan vessa. Mutta ehkä juuri sen takia DriveTurku-pilotti herättikin mielenkiinnon: Voiko korkeakouluharjoittelua vielä kehittää ja parantaa? Olimme juuri viimeistelleet Logomossa Hyvä työpäivä! -tutkimusta, kun DriveTurun johtaja Päivi Saalasto heitti tämän haasteen 20 korkeakouluharjoittelijan järjestämisestä. Joulunalusviikolla oli vielä sen verran virtaa, että Training-as-a-Service -idea näki päivänvalon. Lähtökohtana oli pyrkiä vastaamaan sekä työnantajan että harjoittelijan tarpeisiin paremmin: ketterämmin ja vaikuttavammin. Mutta koulutuksen tarjoaja, korkeakoulut sai myös aktiivisen roolin prosessissa, koska kyse on heidän tarjoamansa tutkinnon työharjoittelusta", summaa Tuomisto.

Mitä tapahtuu seuraavaksi TaaS-palvelulle? "Nyt kun pää on avattu, on tarkoitus pilotoida tätä eri kokoisten yritysten kanssa erilaisissa tehtävissä. Mutta haastetta pitää löytyä kaikille riittävästi: kiire aikataulu, mahdoton tehtävä. Siinä hyvä pilotti", miettii lehtori Tuomisto dynaamisen Work Informatics ja ICT-Portti tiimien kanssa.

Lue UTU-tiedote täältä.

Back