Etusivu       Sivukartta       Yhteystiedot  
LeanOn™-palvelu paketoi tieteen tuloksia yrityksen hyötykäyttöön 21.9.2015

Vuosittain julkaistaan n. 1.5 miljoonaa uutta tieteellistä referoitua artikkelia. Tutkittua tietoa on enemmän kuin koskaan ja sen saatavuus helpompaa kuin koskaan. Silti suuri osa tutkimuksista jää vaille niiden ehkä ansaitsemaa huomiota. Saati sitten että jotain tiettyä tai tiettyjä artikkeleja hyödynnettäisiin jonkin tietyn yrityksen tiettyyn ongelmaan. Apua tilanteeseen tarjoaa LeanOn-palvelu.


WI Pro Post-digiajan proaktiivista tutkimuspalvelua

”Tutkimuspalvelua, tilaustutkimusta yrityksille on tehty aina (esim. viime aikoina HK Scan ja TeliaSoneran Knowledge Worker’s Habits ja pk-yritysten mobiilit ratkaisut). Meitä alkoi kuitenkin kiehtoa ajatus yritysyhteistyön vauhdittamisesta ja volyymin kasvattamisesta uudenlaisella, etukenossa olevalla toiminnalla”, toteaa LeanOn-palvelun isä, tietojärjestelmätieteen lehtori Antti Tuomisto.

”Me otamme yhteyttä ellei yritys ehdi ensin”

Syntyi LeanOn™-palvelu, jonka perusidea on se, että tutkimustiedon haku räätälöidään jo etukäteen jonkin yrityksen tai toimialan tai toiminnon näkökulmasta. Tämä perusteltu käytännönläheinen aihio toimitetaan sitten kyseisiin yrityksiin keskustelun avauksena.

Tuomisto: ”Etukenossa toimiminen on siis sitä, että me eri tieteenalojen tiedonhaun tuottamisen ja soveltamisen asiantuntijat sekä näytämme esimerkkiä että teemme itse uutta tutkitun tiedon pohjalta. Etukenossa tarkoittaa myös sitä, että me olemme se aktiivinen osapuoli ja tuomme tutkimustulokset yrityksille käytännönläheisinä yhteistyöprojekteina. Toki yritykset voivat myös ilmoittautua meille, kertoa erityisistä tarpeistaan ja me sitten toteutamme ketterästi LeanOn-palvelun.”

Palvelujen taustalla ovat ICT-portti ja tietojärjestelmätieteen Work Informatics, joiden yli 200 yritysprojektin kokemukset ja tutkimustieto ovat uuden palvelun taustalla. Palvelun ideana on lisätä tutkimustiedon hyötykäyttöä yritysprojekteissa, mutta tapauskohtaisesti ja kokonaisvaltaisesti, sillä tavoitteena on onnistunut ja vaikuttava muutos. ”Nyt ei ole yhtään varaa epäonnistua näissä kehitysprojekteissa. Haluamme osaltamme olla tekemässä positiivisia asioita, vaikka sitten yritys kerrallaan. Kokemuksemme perusteella tapauskohtaisuus ja kokonaisvaltaisuus sekä työinformatiikka luovat suuret linjat ilmiöiden tutkimiseen”, toteaa Tuomisto.

Tuomisto jatkaa: ”Nyt erityisesti tietotekniikka, tietotyö, markkinointi, kansainvälisyys sekä ympäristöliiketoiminta ja resurssitehokkuus ovat kohteena Spark Up Portti –hankkeessa. Mutta noiden kohteiden kautta voidaan ottaa myös muita tieteenaloja mukaan, mikäli se yrityksen kannalta nähdään tarpeelliseksi.”

Yritykset, opiskelijat, opettajat ja tutkijat mukaan

Yrityksille LeanOn-palvelu hinnoitellaan tapauskohtaisesti etenkin mahdollisten jatkotutkimusten osalta. Opiskelijoille tämä on hyvä tilaisuus viedä opittua käytäntöön ja koota uutta tutkimustietoa yrityksille kehitysprojektiksi. Tästä opiskelija saa myös opintopisteitä. LeanOn-palvelu tehdään tietenkin tiimityönä, jossa luovuus, osaaminen, intohimo ja monet muut tutkimukseen, vaikuttamiseen, päätöksentekoon ja rohkeaan yrittäjyyteen liittyvät elementit ovat mukana.

”Rohkeasti mukaan vaan, yritykset ja opiskelijat!”, toivoo lehtori Tuomisto. ”Ensimmäiset etukenot tehdään heti syksyllä ja ilmoittautumiset voi tehdä LeanOn-sivun kautta. Lisätietoja saa allekirjoittaneelta.

Lehtori Antti Tuomisto
040-7371533
antti.tuomisto@utu.fi